Sivut

11.12.2015

Suklaakuppikakut (gluteeniton)


100g voita
1 ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 rkl kaakaojauhetta
1-2 rkl kuumaa vettä
2 dl gluteenittomia jauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
100g= 1 dl kermaviilia/maustamatonta jugurttia

kuorrutus:
100g suklaata
200g voita
200g tomusokeria

1.Sulata voi ja laita sulaneen voin joukkoon sokeri ja vaniljasokeria.
2. Anna seoksen jäähtyä. Sen jälkeen lisää munat.
3. Vatkaa kuohkeaksi.
4. Sekoita kaakaojauhe kuumaan veteen ja lisää seokseen.
5. sekoita leivinjauhe, suola ja jauhot erillisessä kulhossa. Lisää taikinaan kermaviilin/jugurtin kanssa.
6. Laita taikina muffinssi vuokiin ja paista 175 asteessa, keskitasolla noin 20 minuuttia.
7. Valmista kuorrute. Sulata suklaa, lisää voi (älä sulata!) ja tomusokeri. Vaahdota.
8. Kun kuppikakut ovat jäähtyneet laita kuorrute päälle pursottamalla tai lusikoimalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti