Sivut

4.12.2015

Helpot letut (gluteeniton)

Tiedättekö sen tunteen kun tekee mieli lettuja, mutta ei jaksaisi paistaa litran taikinaa? Mä itse teen sillä tavalla, että paistan vaan sen verran kun syön. Eikä aikaakaan mee hirveesti jos tekee sellasen kolmen tai kuuden letun taikinan. Siitä riittä just sopivasti yhdelle, ja se on täydellinen määrä varsinkin yksinasuvalle. Jos olet kutsunut keliaakikon lettukesteille ja et halua tehdä koko taikinaa gluteenittomaksi, voit hyödyntää tätä yhdelle hengelle sopivaa taikinaa.

Kuvassa lettujen päällä on vaahterasiirappia ja jäisiä vadelmia.


3:n ison letun taikina:

1 muna
2 dl maitoa (lisää tarvittaessa, jos haluat taikinasta ohuempaa)
1 dl gluteenittomia jauhoja
ripaus suolaa


6:n ison letun taikina:

2 munaa
4 dl maitoa (lisää tarvittaessa, jos haluat taikinasta ohuempaa)
2 dl gluteenittomia jauhoja
ripaus suolaa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti